Wie ben ik?

Mijn naam is Yvonne Jonkers. Welkom op deze website! Een aantal jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga en merkte dat het me ontzettend goed deed. Het gaf me energie en hielp me te ontspannen. Ik heb inmiddels verschillende vormen van yoga geprobeerd en had het gevoel dat er wat miste. Er zijn heel intensieve vormen van yoga zoals power yoga en bikram yoga en er zijn rustigere vormen van yoga, meestal hatha yoga. Maar in mijn ogen ontbrak er een tussenvorm. Een vorm van yoga die wel intensief is, maar niet te. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een vorm van yoga die juist dat biedt; intensiviteit, maar ook ontspanning.

Zo kwam ik bij Sivananda yoga. Ik ben zelf heel enthousiast over deze vorm van yoga waarbij er veel aandacht is voor het lichaam, niets geforceerd wordt, maar bewust en subtiel gewerkt wordt aan conditie, kracht en flexibiliteit.

In de zomer van 2012 heb ik mijn opleiding afgerond bij het Sivananda Yoga Vedanta Centrum in Frankrijk. Deze opleiding geeft mij naast mijn eigen ervaring met yoga en meditatie een uitstekende basis om les te geven. Daarnaast vul ik mijn kennis aan door regelmatig workshops en cursussen te volgen op het gebied van yoga, mindfulness, stress-management en meditatie.

In september 2012 ben ik gestart met het geven van yogalessen. De yogalessen die ik geef zijn gebaseerd op Sivananda hatha yoga en kenmerken zich door een afwisseling van inspanning en ontspanning. De lessen worden gegeven in Nijnsel. Lees er meer over op de pagina yogalessen op deze website.

 

Comments are closed.